Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa
Stały URI zbioru
Przeglądaj
Przeglądaj Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa wg Autor "Akademia Rolnicza w Szczecinie. Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa"
Teraz wyświetlane 1 - 6 z 6
Wyników na stronę
Opcje sortowania
Pozycja Open Access Biologiczna charakterystyka porównawcza gamet i wylęgu łososia (Salmo slar L.) reintrodukowanego do wód Polski Północnej(Akademia Rolnicza w Szczecinie, 2007) Biernaczyk, Marcin; Formicki, Krzysztof promotor; Akademia Rolnicza w Szczecinie. Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa; Akademia Rolnicza w Szczecinie. Wydział Nauk o Żywności i RybactwaPozycja Brak dostępu Chów ryb : przewodnik do ćwiczeń. Wydanie 2 uzupełnione(Wydawnictwo Akademii Rolniczej w Szczecinie, 1999) Sadowski, Jacek; Trzebiatowski, Rajmund; Filipiak, Jarosław; Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie. Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa; Akademia Rolnicza w Szczecinie. Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa; Akademia Rolnicza w Szczecinie. Wydział Nauk o Żywności i RybactwaPozycja Brak dostępu Gospodarka rybacka na wodach otwartych : przewodnik do ćwiczeń. Wydanie 2 uzupełnione(Wydawnictwo Akademii Rolniczej w Szczecinie, 1999) Filipiak, Jarosław; Trzebiatowski, Rajmund; Sadowski, Jacek; Akademia Rolnicza w Szczecinie. Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa; Akademia Rolnicza w Szczecinie. Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa; Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie. Wydział Nauk o Żywności i RybactwaPozycja Open Access Wpływ temperatury na tempo i przebieg embriogenezy u ryb(Akademia Rolnicza w Szczecinie, 2001) Bonisławska, Małgorzata; Winnicki, Aleksander promotor; Akademia Rolnicza w Szczecinie. Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa; Akademia Rolnicza w Szczecinie. Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa;Badania przebiegu embriogenezy w jajach ryb inkubowanych w różnych temperaturach wykazały że: 1) czas rozwoju zarodkowego mierzony w jednostkach termicznych trwa najdłużej w temperaturach najniższych, średnio w optymalnych i najkrócej w skrajnie wysokich, charakterystycznych dla rozrodu danego gatunku; 2) największy odsetek wylęgniętych osobników w dobrej kondycji pochodził zawsze z jaj inkubowanych w przedziałach temperaturach optymalnych dla danych gatunków ryb; 3) proces wykluwania się zarodków w próbie (miocie) i długość jego w czasie uzależniony jest od termiki wody, a wykluwające się osobniki poszczególnych gatunków, w zależności od pory roku w jakiej rozwój przebiegał różnią się stadium rozwoju i stopniem przygotowania do samodzielnego bytowania w wodzie; 4) zastosowanie współczynnika S/V (powierzchnia:objętość) umożliwiło wykrycie zależności między jego wartością a tempem rozwoju, gdyż ta wartość ma bezpośrednie przełożenie na ilość dyfundującego O2 do wnętrza jaj w warunkach zróżnicowanej termiki inkubacji.Pozycja Brak dostępu Wstęp do teorii optymalnych połowów. Wyd. 3 uzupełnione(Wydawnictwo Akademii Rolniczej w Szczecinie, 1997) Kompowski, Andrzej; Horbowy, Jan; Akademia Rolnicza w Szczecinie. Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa; Morski Instytut Rybacki w GdyniPozycja Open Access Zmienność cech powierzchniowych listeria monocytogenes pod wpływem warunków środowiskowych(Akademia Rolnicza w Szczecinie, 2002) Iwański, Robert Zbigniew; Dąbrowski, Waldemar promotor; Akademia Rolnicza w Szczecinie. Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa; Akademia Rolnicza w Szczecinie. Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa