Feeding of Sporting Dogs. Part I. Energy, Protein, Fat and Carbohydrates Requirements
Zusammenfassung
Sporting dogs belong to a large group of dogs that perform a specific job for a man.
The type of performed work can be divided according to its frequency, intensity and duration. The
aim of the study was to characterize the nutrition of sporting dogs, focusing on energy requirement
and demand for energy-providing nutrients (protein, fat and carbohydrates). Proper nutrition is
one of the most important factors affecting the dog's athletic performance. The objective of proper
nutrition for training dogs is to provide the highest quality of energy in appropriate amount. Food
balance is achieved when the supplied nutrients enable the body to maintain the proper
functioning of all tissues and none of the ingredients are in excess or deficiency. Psy sportowe należą do dużej grupy psów, które wykonują określoną pracę dla
człowieka. Rodzaj wykonywanej pracy można podzielić pod względem częstotliwości,
intensywności i czasu jej trwania. Celem pracy była charakterystyka żywienia psów sportowych, skupiająca się na zapotrzebowaniu energetycznym oraz zapotrzebowaniu na składniki
pokarmowe dostarczające energii (białko, tłuszcz i węglowodany). Prawidłowe żywienie jest
jednym z najważniejszych czynników wpływających na wyniki sportowe osiągane przez psa.
Celem prawidłowego żywienia trenujących psów jest dostarczenie im najwyższej jakości energii
w odpowiedniej ilości. Równowaga pokarmowa zostaje osiągnięta, gdy dostarczane składniki
pokarmowe umożliwiają organizmowi utrzymanie właściwego funkcjonowania wszystkich tkanek
i gdy żaden ze składników nie występuje w nadmiarze lub niedoborze.
Collections
Die folgenden Lizenzbestimmungen sind mit dieser Ressource verbunden: