Fodder Crops as Promising Sources of Biologically Active Compoundsi Industrial Livestock Breeding
Data
2018Autor
Hnoievyi, Victor
Hnoievyi, Igor
Danilova, Tatyana
Prudnykov, Vasil
Vovk, Stakh
Kyslychenko, Viktoria
Gurieva, Iryna
Metadane
Pokaż pełny rekordStreszczenie
The content of isoflavonoids in the green mass of the leading Ukrainian soybean
varieties by the vegetation stages were determined, as well as the presence of a series of
phenolic compounds in different vegetative organs of soybean of Podilska-1 variety, which is
recommended for combined sowing for silage. The scientific evidence of the influence of these
compounds on the butter-fat yielding capacity and reproductive properties of cows, which
corresponds with the results of years-long usage of corn-soybean silage as a component of
forage mixture for high-producing cows under single-type feeding throughout the year within
conditions of a dairy unit with 1050 cows. Oznaczono zawartość izoflawonoidów w zielonej masie wiodących ukraińskich
odmian soi, w zależności od stadiów wegetacji, a także obecności wielu związków fenolowych
w różnych organach wegetatywnych soi odmiany ‘Podilska-1’, która jest zalecana do siewu
kombinowanego z kukurydzą na kiszonkę. Naukowo uzasadniono wpływ tych związków na
zawartość tłuszczu w mleku i właściwości reprodukcyjne krów, co jest zgodne z wynikami
wieloletniego stosowania kukurydziano-sojowej kiszonki jako składnika mieszanki paszowej dla
wysokowydajnych krów w warunkach całorocznego jednorodnego żywienia w stadzie bydła
mlecznego z 1050 krowami.
Zbiory
Z tą pozycją powiązane są następujące pliki licencyjne: