Now showing items 1-7 of 7

    • Wpływ powietrza i dodatku soli metali na zmiany barwy przecieru pomidorowego podczas sterylizacji 

      Przybylska, Sylwia; Iwański, Robert; Tokarczyk, Grzegorz (Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
      In this paper influence of concentration 100, 200, 300 μg · g-1 CuSO4 · 5H2O, FeSO4 · 7H2O and SnCl2 and aeration process on changes colour parameters (L*, a* and b*) in tomato pulps before and after 115 and 121ºC ...
    • Wpływ dodatku cukru i soli kuchennej na barwę przecieru marchwiowego podczas sterylizacji 

      Przybylska, Sylwia; Iwański, Robert; Tokarczyk, Grzegorz (Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
      The influence of table salt and sugar on colour changes of fresh and sterilized (115ºC and 121ºC by 15, 30, 45, 60, 75, 90 min heating time) carrot pulps was tested. Independently from used agent, the changes in parameters ...
    • Wpływ rodzaju opakowania na wybane zmiany fizyczne mielonek mięsnych w czasie zamrażalniczego przechowywania 

      Szczepanik, Grzegorz; Ogiejko, Magdalena; Bakan, Agata (Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
      In the article the authors tried to analyse physical and rheological changes that take place during three months of frozen storage in four selected luncheon meat (poultry, coming from four different producers). Samples ...
    • Wpływ dodatku marchwi na barwę rozdrobnionego mięsa z płoci 

      Przybylska, Sylwia; Iwański, Robert; Tokarczyk, Grzegorz (Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
      The influence of Vita Longa’ carrot addition on mechanically deboned roach (Rutilus rutilus) meat (MOM) on its colour changes was analyzed. The results (statistically p = 0.05 verified) showed significant influence of ...
    • Walory i stan parku w Strudze nad rzeką Płonią w Szczecinie 

      Nowakowska, Małgorzata (Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
      The research were related to the park in Struga on the Płonia River, which has valuable landscape with plenty of historical and dendrological resources. Field works were being conducted in the years of 2006–2007. The aim ...
    • Dynamika procesu marynowania mięsa rozmrożonych śledzi bałtyckich i atlantyckich 

      Szymczak, Mariusz; Kołakowski, Edward; Tokarczyk, Grzegorz (Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
      A comparison of marinating process on thawed carcasses and fillets from Baltic herring and on thawed fillets from Atlantic herring was made. Bath contained of 5% acetic acid and 6% salt. Marinating dynamics was analyzed ...
    • Analiza składu chemicznego i wartości odżywczej białka zbóż pochodzących z gospodarstwa ekologicznego 

      Bobko, Kazimierz; Biel, Wioletta; Petryshak, Roman; Jaskowska, Izabela (Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
      Five species of cereals from 2008 harvest of the ecology farm were examined. All cereals were characterised by a low dry matter content. Barley was characterised by the highest protein content (129.54 g . kg-1 d.m.) and ...