Browsing Wydanie 296(23) 2012 by Title
Now showing items 1-10 of 10
-
Analiza możliwości prognozowania barwy polędwicy wołowej poddanej obróbce cieplnej, prowadzonej w piecu konwekcyjno-parowym, na podstawie składowych barwy mięsa surowego
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2012)The aim of the research was to assess the possibilities of beef tenderloin colour prediction in RGB colour system, after thermal treatment conducted in steam-convection oven in constant conditions, on the basis of beef ... -
Inuletum Ensifoliae Kozł. 1925 w obrębie opuszczonego kamieniołomu „Piotrawin”, położonego na krawędzi Wisły
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2012)Xerothermic grasslands found in Poland are precious phytocenoses increasing biodiversity. They are generally settled on small surfaces, mainly on strongly insolated (southern, south western and south eastern exposure), ... -
Ocena ubocznego oddziaływania spinosadu na aktywność oksydazy o-difenolowej w glebie
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2012)Into the loamy sand and sandy loam introduced the insecticide Spintor 240 SC, containing active substance spinosad, in the field dose, 5, 10 and 25 times larger. After treatment soil of spinosad o-diphenol oxidase ... -
Potencjał allelopatyczny wyciągów wodnych z chwastów w stosunku do siewek pszenicy ozimej i żyta
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2012)The purpose of this research was to determine the influence of water extracts derived from weeds: wild horsetail (Equisetum arvense L.), nettle (Urticae dioica L.) and their mixtures on different levels of concentration ... -
Wpływ chemicznego i mechanicznego zwalczania Taraxacum officinale na zawartość NDF i ADF w runi łąkowej
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2012)The aim of this study was determine the effect of different methods of Taraxacun officinale control on the fraction of fibers, namely NDF and ADF in the meadow sward. Experiment was founded in 2007 on permanent grasslands ... -
Wpływ chemicznego i mechanicznego zwalczania Taraxacum officinale na zawartość NDF i ADF w runi łąkowej
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2012)The aim of this study was determine the effect of different methods of Taraxacun officinale control on the fraction of fibers, namely NDF and ADF in the meadow sward. Experiment was founded in 2007 on permanent grasslands ... -
Wpływ podłoża na ukorzenianie się sadzonek zielnych i zdrewniałych borówki wysokiej odmiany Bluecrop
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2012)The research was conducted at the Fruit Farming Laboratory of the West Pomeranian University of Technology in Szczecin to study the effectiveness of the rooting ability of softwood cutting and hardwood cutting of the ... -
Wpływ zasolenia wybranych podłoży na wzrost i kwitnienie krwawnika pospolitego (Achillea millefolium L.) I krwawnika wiązówkowatego (Achillea filipendulina Lam).
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2012)Experiments which determined the influence of salinity and medium on the growth, development and quality of two yarrow species were conducted in the years 2008–2009. Achillea millefolium and Achillea filipendulina ... -
Wpływ zróżnicowanej dawki odpadu popieczarkowego na stopień odrostu muraw trawnikowych
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2012)To fertilize both grassland and lawns can be used refuses from mushrooms cultivation. Utilization mushroom’s refuses is still very little known. The aim of this study was to determine the effect of mushroom’s substrate ... -
Zawartość histaminy w owocach. Doniesienie
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2012)Histamine is well known biogenic amine. This amine plays an important role in the human body and may pose a risk to human health and life. Knowledge of the histamine content in food products and consequences of its ...