Search
Now showing items 1-10 of 17
An evaluation of the nutritional value of ricotta sold on the polish market
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2017)
The nutritional value of ricotta sold on the Polish market was evaluated. The experiment
was performed on fresh (unripened) ricotta supplied by four manufacturers, purchased in retail
in the city of Olsztyn, Poland. ...
Nutritional value of granulated adult dog feed
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2017)
One of the most popular methods of feeding dogs is giving them complete commercial
feeds. When a decision is made to feed the dog with a dry food, selection of feed should not be
made based on its price but in the first ...
Właściwości żywieniowe nasion szarłatu (Amarantus cruentus)
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2010)
The nutritional value of the amaranthus seeds (Amaranthus cruentus L.) Aztek cv.
was studied. Seeds contained about 17% protein, 8% fat, 3.5% ash and 6.5% crude fibre. The
concentration of essential amino acids in crude ...
Skład chemiczny i jakość białka ziarna owsa brązowo- i żółtoplewkowego
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2010)
The aim of this study was compare the content of chemical composition and nutritive
value in the grains of four new brown hull oats strains (CHD 2875, CHD 3076, CHD 3047, CHD
2909) and in the grians of two cultivars ...
Porównanie jakości owoców trzech odmian porzeczki czarnej (Ribes nigrum L.) w zależności od ich wielkości
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2013)
The research was conducted in the years 2010–2012 at the Fruit Farming Laboratory
of the West Pomeranian University of Technology, Szczecin. The study involved blackcurrant
cultivars of ‘Ben Alder’, ‘Sofijewskaja’ and ...
The Impact of Cutting and Mulching Grapevine Regent on Yielding and Fruit Quality
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2013)
Badania przeprowadzono w latach 2010–2011, w Pracowni Sadownictwa
Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie. Określono wpływ
mulczowania gleby oraz liczby latorośli na łozie na jakość i wielkość ...
Zawartość form przyswajalnych makroelementów w podłożach organicznych zastosowanych do uprawy fiołka rogatego (Viola cornuta L.) z grupy Patiola F1
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2013)
Aim of the study was to evaluate the content of available nutrients contained in the
substrates with municipal sewage sludge, the peat, and in a base of coconut fiber in the
cultivation of ornamental plants. Experiments ...
Fruit Quality of Highbush Blueberry (Vaccinium corymbosum L.) cv. 'Duke' Depending on the Method of Cultivation
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2014)
W Polsce obserwuje się wzrost zainteresowania konsumentów żywnością
ekologiczną. Płody rolne z gospodarstw ekologicznych są postrzegane jako produkty zdrowsze
i zasobniejsze w substancje bioaktywne. W pracy określono ...
Analiza składu chemicznego i wartości odżywczej białka zbóż pochodzących z gospodarstwa ekologicznego
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
Five species of cereals from 2008 harvest of the ecology farm were examined. All cereals
were characterised by a low dry matter content. Barley was characterised by the highest protein
content (129.54 g . kg-1 d.m.) and ...
Nutritional Value of Poultry Meat Utilized in the Dogs Diet
(Wydawnictwo Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2018)
Poultry meat is an important source of energy and nutrients, ensuring high quality of protein in the diet of dogs. The aim of the research was to determine the quality of broiler chicken meat. The experimental material ...