Search
Now showing items 1-10 of 80
Wpływ dodatku witamin E i C w żywieniu loch na odchów prosiąt
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2010)
Efektywność sanityzacji gnojowicy świńskiej i produkcji biogazu w zależności od rodzaju wykorzystywanych substratów w biogazowniach rolniczych
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2020)
Określenie i porównanie stężeń wybranych hormonów, czynniów wzrostu i składników biochemicznych w dominujących i atretycznych pęcherzykach jajnikowych w odniesieniu do surowicy u krów mlecznych w różnym wieku
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2020)
Nanobioinżynieria w praktyce. Wybrane zagadnienia
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2021)
Nanobioinżynieria to obszar badawczy o charakterze interdyscyplinarnym, leżący na styku biotechnologii i nanotechnologii, wykorzystujący nowoczesne technologie, urządzenia i aparaturę badawczą oraz metody biologii i chemii ...
Ocena możliwości wykorzystania wytłoków rzepakowych w żywieniu przepiórek
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2017)
Analiza zależności pomiędzy parametrami rozrodu a jakością okrywy włosowej samic norki amerykańskiej (Neovison Vison) z uwzględnieniem wybranych warunków mikrokilmatycznych panujacych na fermie
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2017)
Asymetria wybranych cech zmienności ciągłej czaszki i szkieletu kończyn szynszyli małej (Chinchilla laniger, Molina 1782)
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2015)
Właściwości oraz zastosowanie olejku eterycznego z lawendy lekarskiej w produkcji drobiarskiej
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2021)
Kmczęta brojlery obecnie wykorzystywane w produkcji drobiarskiej charakteryzują się bardzo szybkim tempem wzrostu, przy jednocześnie większej podatności na różnego rodzaj u zaburzenia zdrowotne, co często prowadzi do ...
Określenie rocznego rytmu aktywności sekrecyjnej tarczycy i przytarczyc u jelenia szlachetnego
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2016)
Ocena jakości mięsa, podrobów i tłuszczu emu (Dromaius novaehollandiae) w zależności od wieku i płci
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2021)
Surowce pochodzące od tak zwanych niszowych gaów zwierząt zyskują coraz większą popularność na światowym rynku żywności. Do takich gatunków ptaków można zaliczyć tzw. bezgrzebieniowce użytkowe, a wśród nich emu (Dromaius ...