Ocena zawartości metali ciężkich oraz cech jakościowych ziarna pszenicy

Ładowanie...
Miniatura

Data

2010

Tytuł czasopisma

ISSN czasopisma

Tytuł tomu

Wydawca

Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie

Abstrakt

The degree of heavy metal contamination and effect of storage time of wheat grain on quality traits of milling, used for five type of flour production. The content and weakening of gluten and falling number was estimated. It was noticed, that concentration of heavy metals did not exceed values admissible for consumption flour. Gluten quality for every grades of flour was good and did not decrease during the storage time. After longer storage time increase of falling number was observed.

Opis

Słowa kluczowe

liczba opadania, mąka pszenna, metale ciężkie, rozpływalność glutenu, zawartość glutenu, falling number, gluten content, gluten weakening, heavy metals, wheat flour

Cytowanie

Stolarska A., Gregorczyk A., Przybulewska K., Podlasińska J. (2010). Ocena zawartości metali ciężkich oraz cech jakościowych ziarna pszenicy. Folia Pomer. Univ. Technol. Stetin. 2010, Agric., Aliment., Pisc., Zootech. 278 (14), 75–80. https://hdl.handle.net/20.500.12539/1043