Plust, DominikaCzerniejewska-Surma, BarbaraDomiszewski, ZdzisławBienkiewicz, Grzegorz2022-03-072022-03-072011Plust D., Czerniejewska-Surma B., Domiszewski Z., Bienkiewicz G., (2011). Zawartość polifenoli, właściwości przeciwutleniające oraz zdolności redukujące naparów herbat białych liściastych. Folia Pomer. Univ. Technol. Stetin., Agric., Aliment., Pisc., Zootech. 286 (18), 47–522081-1284https://hdl.handle.net/20.500.12539/935This paper defines the content of polyphenols, antioxidant activity against ABTS radicals and reducing power (FRAP) of white tea infusions. To determine total polyphenol content using the assay with Folin-Ciocalteau reagent, antioxidant properties was determined by TEAC and FRAP assay. It was demonstrated that white tea infusions have high antioxidant properties but varying dependent on size of the leaves.plUznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne 3.0 PolskaFRAPherbata, polifenoleTEACwłaściwości przeciwutleniająceantioxidant propertiesFRAPpolyphenolsteaTEACpolifenoleDyscyplina::Nauki rolnicze::Technologia żywności i żywieniaZawartość polifenoli, właściwości przeciwutleniające oraz zdolności redukujące naparów herbat białych liściastychPolyphenols Content, Antioxidant Capacity and Reducing Power of White Tea InfusionsArticle2300-5378