Search
Now showing items 1-10 of 17
Wpływ metod konwencjonalnych i ekologicznych uprawy pszenżyta na wartość wypiekową mąk i jakość pieczywa
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
The bakery properties of five Germany origin species of triticale from conventional and
ecological tillage system were tested in bakery control process. The qualitative features of triticale
bread depended on species of ...
Porównanie wzrostu i plonowania truskawki odmiany 'Aga' uprawianej w glebie zasobnej, nawożonej nawozami o zróżnicowanym składzie chemicznym
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
The experiment conducted at Pomology Research Station of Szczecin Agricultural
University permitted to compare the influence of the three fertilizers which have the differentiated
chemical composition. Each fertilizer ...
Porównanie ocen zawartości chlorofilu chlorofilometrami SPAD-502 i N-tester
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
The present study was the determination the correlation between values of two
chlorophyll meters: SPAD-502 and N-tester, indulging in comparison scientific results with these
two different devices. To this purpose, the ...
Występowanie suszy atmosferycznej w okresach rozwojowych pszenżyta jarego w północno-zachodniej Polsce
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
The aim of the study was to determine intensity and frequency of occurrence of
atmospheric drought during the development periods of spring triticale in north western Poland.
In order to realize the task, the results of ...
Quality of bread made from rye grown wiyh conventional and ecological methods
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
There were checked the baking proprieties of six rye cultivars coming from
conventional and ecological tillages. Bread made from rye grown with conventional method
characterized with higher volume and imperceptibly lower ...
Wpływ stężenia soli na proces marynowania świeżego śledzia bałtyckiego
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
Influence of salt concentration on Baltic herring carcasses was studied. There was
shown, that increase of salt concentration caused significantly lower value of pH, water holding
capacity and consistence of non-peptide ...
Wpływ powietrza i dodatku soli metali na zmiany barwy przecieru pomidorowego podczas sterylizacji
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
In this paper influence of concentration 100, 200, 300 μg · g-1 CuSO4 · 5H2O,
FeSO4 · 7H2O and SnCl2 and aeration process on changes colour parameters (L*, a* and b*) in
tomato pulps before and after 115 and 121ºC ...
Wpływ dodatku cukru i soli kuchennej na barwę przecieru marchwiowego podczas sterylizacji
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
The influence of table salt and sugar on colour changes of fresh and sterilized (115ºC
and 121ºC by 15, 30, 45, 60, 75, 90 min heating time) carrot pulps was tested. Independently
from used agent, the changes in parameters ...
Wpływ regulatora wzrostu i rozwoju roślin trineksapak etylu oraz jego mieszaniny z chlorkiem chloromekwatu na cechy struktury plonu roślin pszenżyta ozimego w zależności od poziomu nawożenia azotowego
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
Trials were conducted in the Institute of Plant Protection in Poznan. Aim of the
experiments was evaluation of trinexapac-ethyl used on different nitrogen fertilisation level. The
objectives of the experiment was winter ...
Wpływ rodzaju opakowania na wybane zmiany fizyczne mielonek mięsnych w czasie zamrażalniczego przechowywania
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2009)
In the article the authors tried to analyse physical and rheological changes that take
place during three months of frozen storage in four selected luncheon meat (poultry, coming
from four different producers). Samples ...