• English
    • Deutsch
    • polski
  • English 
    • English
    • Deutsch
    • polski
  • Login
Search 
  •   ZUT Repository Home
  • Wydawnictwo Uczelniane
  • Czasopisma naukowe (WU)
  • Folia Pomeranae Universitatis Technologiae Stetinensis Agricultura Alimentaria Piscaria et Zootechnica
  • Search
  •   ZUT Repository Home
  • Wydawnictwo Uczelniane
  • Czasopisma naukowe (WU)
  • Folia Pomeranae Universitatis Technologiae Stetinensis Agricultura Alimentaria Piscaria et Zootechnica
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-10 of 25

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Contamination of Bioaerosol in the Confectionery Facility with Enterobacteriaceae Members 

Kręcidło, Magdalena; Krzyśko-Łupicka, Teresa (Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2018)
Good manufacturing practice includes a monitoring of purity in the production environment. It is important to estimate the source of microbial contamination and the influence of microclimatic conditions on changes in the ...
Thumbnail

The Use of Fluorescence Spectroscopy to Assess the Degree of Overheating of Honey 

Żak, Natalia; Wilczyńska, Aleksandra; Przybyłowski, Piotr (Wydawnictwo Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2018)
The honey heating process used for its recrystallization (especially in a high temperatures and for a very long time) can result a chemical changes. The aim of this study was to use fluorescence spectroscopy to assess the ...
Thumbnail

Development of fermented beverages based on acid whey 

Skryplonek, Katarzyna; Jasińska, Małgorzata (Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2017)
Acid whey is a valuable raw material obtained during acid-coagulated cheese and acid casein production. Nowadays whey processing techniques are well developed, however the utilization of acid whey, due to low pH, still ...
Thumbnail

Effect of preharvest use of anti-cracking preparations on changes in selected parameters of sweet cherry fruits during frozen storage 

Telesiński, Arkadiusz; Mikiciuk, Grzegorz; Mikiciuk, Małgorzata; Stręk, Michał; Płatkowski, Maciej; Statkiewicz, Małgorzata (Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2016)
This paper presents the study on comparison of the changes of dry weight content, total polyphenols content, total flavonoids content, and antioxidant activity in sweet cherry fruit in frozen storage, depending on the ...
Thumbnail

Processing technology and the industrial application of whey 

Skryplonek, Katarzyna; Jasińska, Małgorzata (Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2017)
Whey is a by-product of dairy industry obtained during cheese and casein production. Despite the low dry matter content, whey is a valuable by-product in terms of functional and nutritional properties and it has high ...
Thumbnail

Zawartość histaminy w owocach. Doniesienie 

Czerniejewska-Surma, Barbara; Surma, Orina; Plust, Dominika; Bienkiewicz, Grzegorz (Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2012)
Histamine is well known biogenic amine. This amine plays an important role in the human body and may pose a risk to human health and life. Knowledge of the histamine content in food products and consequences of its ...
Thumbnail

An evaluation of the nutritional value of ricotta sold on the polish market 

Siemianowski, Krzysztof; Tońska, Elżbieta; Mickiewicz, Dorota; Szpendowski, Jerzy (Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2017)
The nutritional value of ricotta sold on the Polish market was evaluated. The experiment was performed on fresh (unripened) ricotta supplied by four manufacturers, purchased in retail in the city of Olsztyn, Poland. ...
Thumbnail

The effect of modification of salt composition on the quality of sausages storage in modified atmosphere 

Pytel-Zając, Olga; Sobczak, Małgorzata; Lachowicz, Kazimierz; Żochowska-Kujawska, Joanna; Balowski, Mateusz; Lisiecki, Sławomir (Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2017)
The study compared the effect of salt composition modifications (substitution of NaCl by MgCl2 at 10, 20 and 30%) and cold storage at MAP on quality of medium ground pork sausages. The amount of mass losses (both thermal ...
Thumbnail

Porównanie wyników instrumentalnej i sensorycznej analizy tekstury wybranych gatunków serów 

Balejko, Jerzy A; Balejko, Edyta (Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2011)
For comparison of results of sensory and instrumental analysis, six kinds of fatty cheeses, of different hardness were subjected. Instrumental tests were carried out by the device in which viscoelastic materials were ...
Thumbnail

Analiza możliwości prognozowania barwy polędwicy wołowej poddanej obróbce cieplnej, prowadzonej w piecu konwekcyjno-parowym, na podstawie składowych barwy mięsa surowego 

Guzek, Dominika; Głąbska, Dominika; Wierzbicka, Agnieszka (Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, 2012)
The aim of the research was to assess the possibilities of beef tenderloin colour prediction in RGB colour system, after thermal treatment conducted in steam-convection oven in constant conditions, on the basis of beef ...
  • 1
  • 2
  • 3

Deklaracja dostępności

Formularz zgłoszenia zapotrzebowania na dostosowanie materiałów Repozytorium ZUT dla osób niepełnosprawnych

Contact Us | Send Feedback
 

 

Browse

All of ZUT RepositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CommunityBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Discover

AuthorCzerniejewska-Surma, Barbara (3)Domiszewski, Zdzisław (3)Balejko, Edyta (2)Balowski, Mateusz (2)Bienkiewicz, Grzegorz (2)Chociłowicz, Ewa (2)Cioch, Barbara (2)Czerniawska-Piątkowska, Ewa (2)Guzek, Dominika (2)Głąbska, Dominika (2)... View MoreSubjectNauki rolnicze (25)skład chemiczny (3)freezing (2)obróbka cieplna (2)ocena sensoryczna (2)oxidation (2)utlenienie (2)5-HMF (1)acid tvarog cheese (1)acid whey (1)... View MoreDate Issued2012 (5)2013 (4)2017 (4)2018 (4)2011 (3)2015 (2)2020 (2)2016 (1)Has File(s)Yes (25)

Deklaracja dostępności

Formularz zgłoszenia zapotrzebowania na dostosowanie materiałów Repozytorium ZUT dla osób niepełnosprawnych

Contact Us | Send Feedback