Search
Now showing items 1-10 of 61
Dobór wybranych parametrów technologicznych frezowania i nagniatania ze względu na stan przestrzenny struktury geometrycznej powierzchni
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2021)
PP/PBT thermoplastic composites reinforced with basalt fibers
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2021)
Ocena oddziaływania preparatów EM i Tytanit® na kształtowanie się parametrów biochemicznych, fizjologicznych i jakościowych wybranych roślin ogrodniczych
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2021)
Efektywność sanityzacji gnojowicy świńskiej i produkcji biogazu w zależności od rodzaju wykorzystywanych substratów w biogazowniach rolniczych
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2020)
Określenie i porównanie stężeń wybranych hormonów, czynniów wzrostu i składników biochemicznych w dominujących i atretycznych pęcherzykach jajnikowych w odniesieniu do surowicy u krów mlecznych w różnym wieku
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2020)
Badanie właściwości fizycznych materiałów zawierających jony Fe²+ z przeznaczeniem na próbniki wysokiego ciśnienia
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2021)
Modelowanie systemów wyposażonych w ogniwa paliwowe przy zastosowaniu symulatora procesowego
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2021)
Efektywność publicznego wsparcia finansowego działalności inwestycyjnej w procesie modernizacji mleczarskich gospodarstw rolnych województwa podlaskiego
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2021)
Właściwości oraz zastosowanie olejku eterycznego z lawendy lekarskiej w produkcji drobiarskiej
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2021)
Kmczęta brojlery obecnie wykorzystywane w produkcji drobiarskiej charakteryzują się bardzo szybkim tempem wzrostu, przy jednocześnie większej podatności na różnego rodzaj u zaburzenia zdrowotne, co często prowadzi do ...
Ocena jakości mięsa, podrobów i tłuszczu emu (Dromaius novaehollandiae) w zależności od wieku i płci
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2021)
Surowce pochodzące od tak zwanych niszowych gaów zwierząt zyskują coraz większą popularność na światowym rynku żywności. Do takich gatunków ptaków można zaliczyć tzw. bezgrzebieniowce użytkowe, a wśród nich emu (Dromaius ...