Search
Now showing items 1-5 of 5
Proekologiczne materiały celulozowe z elastycznymi powłokami do zastosowania w opakowalnictwie żywności
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2010)
Przydatność wybranych naturalnych antyoksydantów do przedłużenia trwałości masła przechowywanego w warunkach chłodniczych
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2018)
Zmienność cech powierzchniowych listeria monocytogenes pod wpływem warunków środowiskowych
(Akademia Rolnicza w Szczecinie, 2002)
Badania modelowe nad oceną możliwości prozapalnego wpływu zmiany składu diety i różnych sposobów jej uzupełniania wybranymi witaminami z grupy B
(Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego, 2015)
Jednym z czynników wpływających na ryzyko rozwoju procesu zapalnego w ustroju jest stres oksydacyjny, generowany m.in. przez hiperglikemię spowodowaną nadmiernym spożyciem żywności przetworzonej i oczyszczonej zawierającej ...
Identyfikacja, serogrupy i geny wirulencji L. monocytogenes izolowanych z żywności i środowisk pokrewnych
(Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, 2018)