Show simple item record

dc.contributor.authorBobko, Kazimierz
dc.contributor.authorBiel, Wioletta
dc.contributor.authorPetryshak, Roman
dc.contributor.authorJaskowska, Izabela
dc.date.accessioned2022-03-24T09:18:34Z
dc.date.available2022-03-24T09:18:34Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.citationBobko K., Biel W., Petryshak R., Jaskowska I. (2009). Analiza składu chemicznego i wartości odżywczej białka zbóż pochodzących z gospodarstwa ekologicznego. Folia Pomer. Univ. Technol. Stetin. 2009, Agric., Aliment., Pisc. Zootech. 272 (11), 5–12. https://hdl.handle.net/20.500.12539/1182pl_PL
dc.identifier.issn2081-1284
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12539/1182
dc.description.abstractFive species of cereals from 2008 harvest of the ecology farm were examined. All cereals were characterised by a low dry matter content. Barley was characterised by the highest protein content (129.54 g . kg-1 d.m.) and maize – lowest (93.57 g . kg-1 d.m.). The maximum value of AA was observed in the grain of the rye and the triticale. The first amino acid limiting the nutritive value of protein in all cereals was lysine. The EAAI (WE) values was characterised from 52.43 to 64.44, and a higher value of EAAI (MH) were observed in the grain of all cereals.pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherWydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczeciniepl_PL
dc.relation.ispartofseriesAgricultura, Alimentaria, Piscaria et Zootechnica;
dc.rightsUznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne 3.0 Polska*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/pl/*
dc.subjectaminokwasypl_PL
dc.subjectskład chemicznypl_PL
dc.subjectwartość odżywczapl_PL
dc.subjectzbożapl_PL
dc.subjectamino aciden
dc.subjectcerealen
dc.subjectchemical compositionen
dc.subjectnutritive valueen
dc.subject.otherDyscyplina::Nauki rolniczepl_PL
dc.titleAnaliza składu chemicznego i wartości odżywczej białka zbóż pochodzących z gospodarstwa ekologicznegopl_PL
dc.title.alternativeAnalysis of the chemical composition and the nutritional value of cereal from the ecological farmen
dc.typeArticleen
dc.contributor.organizationKatedra Żywienia Zwierząt i Żywności, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczeciniepl_PL
dc.contributor.organizationKatedra Żywienia Zwierząt i Żywności, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczeciniepl_PL
dc.contributor.organizationLwowska Państwowa Akademia Weterynarnej Medycyny im. S.Z. Gzhytskiegopl_PL
dc.contributor.organizationKatedra Żywienia Zwierząt i Żywności, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczeciniepl_PL
dc.identifier.eissn2300-5378
dc.page.number5–12


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne 3.0 Polska
Except where otherwise noted, this item's license is described as Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne 3.0 Polska